• ساعت : ۱۸:۳۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۰۹ 
  • تعداد بازدید : 248
  • کد خبر : ۱۵۶۷۸
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران عنوان کرد:
تقویت امنیت خطوط انتقال نفت با پهپاد، فیبر نوری و پیگرانی هوشمند / ظرفیت انتقال به ۳۹۰ میلیون لیتر در روز رسید
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با تشریح دستاوردهای فنی و عملیاتی این شرکت در سال ۱۴۰۴، از کاهش بی‌سابقه تعرضات به خطوط انتقال، بهره‌برداری از پروژه‌های جدید در مسیرهای استراتژیک، افزایش ظرفیت انتقال نفت و فرآورده به ۳۹۰ میلیون لیتر در روز و توسعه فناوری‌های نوین پایش همچون پهپاد و فیبر نوری خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، علی احمدی‌پور، امروز سه‌شنبه (نهم، اردیبهشت ‌) در نشستی با اصحاب رسانه با بیان اینکه انتقال پایدار مواد نفتی به پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و انبارهای نفتی در سراسر کشور، مهم‌ترین ماموریت این شرکت است، گفت: عملیات انتقال به صورت شبانه‌روزی و بدون وقفه انجام می‌شود و همکاران پرتلاش ما در ۲۳۹ مرکز انتقال نفت، این مسئولیت ملی را بر دوش دارند.

وی با اشاره به پدیده نامطلوب سرقت از خطوط لوله، اظهار کرد: در سال‌های اخیر برخی سودجویان اقدام به برداشت غیرمجاز از خطوط نفت خام و فرآورده‌ها کرده‌اند که بیشترین این تعرضات در استان‌های جنوبی کشور به‌ویژه هرمزگان و خوزستان گزارش شده است. خوشبختانه با استقرار نیروهای خط‌بان و همکاری نیروی انتظامی، از ابتدای اردیبهشت تاکنون تنها دو مورد تعرض در هرمزگان ثبت شده است؛ درحالی‌که سال گذشته این تعداد در برخی دوره‌ها هر سه روز یکبار تکرار می‌شد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر نفت خام معادل ۱.۲۸ میلیون بشکه و ۱۹۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی از جمله بنزین، نفت‌گاز و نفت سفید انتقال داده می‌شود، گفت: با بهره‌برداری از سه پروژه جدید شامل خط لوله ۲۶ اینچ بندرعباس به رفسنجان، خط ۱۴ اینچ ارومیه به تبریز و خط نفت خام ترش سبزاب به شازند، مجموع ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به روزانه ۳۹۰ میلیون لیتر خواهد رسید.

احمدی‌پور با اشاره به ظرفیت موجود برای انتقال نفت به کشورهای همسایه افزود: شرکت خطوط لوله آمادگی دارد در صورت ابلاغ مأموریت از سوی نهادهای بالادستی، فرآیند انتقال نفت و فرآورده را به کشورهای همسایه همچون عراق و افغانستان و همچنین سواپ به استان‌های شمالی انجام دهد.

وی با تأکید بر اهمیت پروژه پیگرانی هوشمند برای پایش سلامت خطوط گفت: در سال جاری بیش از ۲ هزار کیلومتر برنامه پیگرانی در دستور کار است که تاکنون ۶۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر آن اجرا شده و مابقی در مراحل مناقصه قرار دارد. به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده از برخی خدمات شرکت‌های اروپایی محدود شده اما شرکت‌های داخلی با همراهی شرکای خارجی به‌ویژه چین وارد میدان شده‌اند.

مدیرعامل خطوط لوله و مخابرات نفت ایران افزود: پروژه خط لوله گوره–جاسک به طول هزار کیلومتر و خط نکا–ری به طول ۴۴۰ کیلومتر از جمله پروژه‌های راهبردی هستند که امکان انتقال نفت از مناطق نفت‌خیز جنوب به جاسک و همچنین انتقال نفت خام از آسیای میانه به پالایشگاه‌های داخلی را فراهم کرده‌اند.

احمدی‌پور گفت: خط تبریز–ارومیه به طول ۲۲۰ کیلومتر تا پایان اردیبهشت آماده بهره‌برداری خواهد بود و ظرفیت خطوط را روزانه ۶۵ هزار بشکه افزایش خواهد داد. همچنین خط ۳۰ اینچ نفت خام ترش سبزاب–شازند به طول ۳۵۰ کیلومتر نیز با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه تا پایان شهریورماه به مدار خواهد آمد.

وی ادامه داد: رکورد انتقال سال گذشته با ۱۴۴ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده نفتی به ثبت رسید که سهم نفت خام ۷۴ میلیارد لیتر و سهم فرآورده‌ها ۷۰ میلیارد لیتر بود. این حجم از انتقال معادل ۶۴ درصد کل انتقال نفت و فرآورده کشور توسط شرکت خطوط لوله انجام شده است.

به گفته احمدی‌پور، تجهیزات این شرکت نیازمند نوسازی است و در سال گذشته بیش از ۲۱ هزار تعمیر پیشگیرانه و ۱۶ هزار دستور کار تعمیراتی برای پایداری شبکه انجام شده است.

وی با اشاره به محدودیت دسترسی به فناوری‌های روز دنیا، خواستار حمایت مالی برای به‌روزرسانی تجهیزات شد و اعلام کرد: در افق چهار ساله آینده برای تحقق اهداف، حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مورد نیاز است، در حالی‌که بودجه فعلی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است.

احمدی‌پور در پایان با بیان اینکه استفاده از پهپادهای ارتش برای پایش خطوط در دستور کار قرار گرفته است، تأکید کرد: این فناوری‌ها می‌تواند به‌طور چشمگیری در کاهش تعرضات مؤثر باشد و به حفظ امنیت خطوط انتقال نفت و فرآورده‌های کشور کمک کند.

در ادامه این نشست، محمدتقی یحیی، مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات مفت ایران ، گفت: تمام لوله‌های مورد نیاز شرکت از توان داخلی تأمین شده و در سال‌های اخیر حتی یک متر لوله نیز از خارج کشور وارد نشده است.

همچنین علیرضا رضایی‌برمی، مدیر پروژه‌های پایش فیزیکی خطوط، با اشاره به استفاده از فناوری فیبر نوری مبتنی بر صوت و لرزش برای شناسایی تحرکات در کنار خطوط گفت: با استفاده از ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ظرفیت معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دو پروژه پایش خطوط در حال اجراست که تا نیمه امسال یکی از آن‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

امتیاز :  ۱/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها

    V6.3.0