به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، کرامت ویسکرمی در نشست خبری که صبح امروز (دوشنبه، 29 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران برگزار شد، از راهاندازی سامانه دریافت کارت هوشمند سوخت برای خودروهای صفر کیلومتر بدون شماره و خودروهایی که واجد دریافت کارت المثنی هستند، خبرداد و افزود: قبل از این اگر کسی درخواست کارت المثنی سوخت را داشت، به دفاتر پلیس +10 مراجعه میکرد و مدارک و مستندات را تحویل این دفاتر و کار ثبت نام را انجام میداد؛ پروسهای که حداقل یک ماه طول میکشید تا اطلاعات از فرایندهای مختلف دریافت و کارت هوشمند سوخت پس از تولید، شخصیسازی و انتقال به شرکت ملی پست تحویل متقاضی در محل منزل مسکونی آن شود.
وی با بیان اینکه این پروسه زمانبر و طولانی بود، افزود: در قانون بودجه سال 1403 مجلس شورای اسلامی به وزارت نفت تکلیف کرد که امکانی ایجاد شود تا کارت سوخت المثنی ظرف یک هفته صادر و تحویل متقاضیان شود.
وی توضیح داد: برای انجام این موضوع لازم به انجام دو اقدام در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بود که هردو اقدام آن برای انجام این موضوع در این شرکت صورت پذیرفت. در این خصوص سال گذشته بلافاصله بعد از ابلاغ قانون بودجه سال 1403 این بستردر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی فراهم شد و شرایط برای خودروهای بدون شماره از طریق اینترنت فراهم آمد.
به گفته وی، از مردادماه سال گذشته خودروهای پلاک صفر و خودروهای جدید که وارد بخش حمل و نقل میشدند، میتوانستند از درگاه اینترنتی مراجعه و کار ثبت نام را انجام دهند و کارت هوشمند سوخت خود را ظرف یک هفته دریافت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این موضوع را به خودروهای کارکرده تعمیم دهیم و خودروهایی که کارتشان به هر دلیلی نیاز به تعویض داشت تا کارت هوشمند سوخت المثنی دریافت کنند بایستی اطلاعاتی راجع به خودرو و مالک خودرو از طریق پلیس فراجا و راهور به ما تحویل داده میشد.
ویسکرمی افزود: در قانون بودجه هم این موضوع ذکر شده بود که پلیس فراجا اطلاعاتی که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای انجام این کار نیاز دارد به صورت برخط در اختیاراین شرکت قراردهد تا شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بتواند این کار را انجام دهد تا فرایند صدور کارت و تحویل به یک هفته کاهش یابد و ظرف این مدت کارت هوشمند سوخت به دست مصرفکننده برسد.
وی با بیان اینکه، مرحله دوم انجام این کار پایان سال 1403 و اوایل سال 1404 صورت پذیرفت، افزود: این مرحله دریافت اطلاعات برخط از سمت پلیس فراجا بود بر این اساس، سامانه ای در این زمینه طراحی شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ادامه افزود: هموطنانی که خودرو آنها صفر کیلومتر است و نیاز به کار هوشمند سوخت دارند و خودرو هایی که کارکرده هستند و به هر طریقی نیاز به دریافت کارت المثنی دارند، دیگر نیاز به مراجعه به پلیس+10 و فرایند زمانبر قبلی ندارند و با مراجعه به سامانه اینترنتی fcs.niopdc.ir www و ثبت اطلاعاتی که مورد نیاز است، نسبت به درخواست کارت هوشمند سوخت اقدام کنند.
ویس کرمی اضافه کرد: متقاضیان برای دریافت کارت هوشمند سوخت دیگر نیاز به حضور در دفاتر پلیس +10 ندارند و از منزل خودشان می توانند با مراجعه به این سامانه و ثبت اطلاعات مورد نیاز درخواست خود را ارائه دهند .
وی یادآورشد: ظرف 48 ساعت این کارت از سوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تولید می شود و در مدت 5 روز هم این کارت پاکتگذاری و تحویل شرکت ملی پست میشود ، در نهایت کل فرایند صدور تا تحویل به متقاضیان یک هفته به طول می انجامد.
وی درخصوص مزایای این طرح گفت: یکی از مزایای این طرح راحتی کار است چراکه دیگر نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 نیست . نکته دیگری که وجود دارد دیگر رمز کارت هوشمند سوخت آن چهاررقم آخر کد ملی فرد نیست و رمزی است که به صورت پویا برای متقاضی پیامک می شود . بر این اساس هر لحظه متقاضی می تواند انرا دریافت کند.
وی افزود: به محض اینکه کارت هوشمند سوخت وارد شرکت ملی پست می شود و این شرکت میخواهد انرا تحویل متقاضی درب منزل دهد، پیامکی برای متقاضی کارت ارسال می شود و زمانیکه مامور پست مراجعه میکند، حتما باید ان شمارهای که از قبل برای متقاضی ارسال شده ان را تحویل مامور پست دهد که مطمئن شود که کارت سوخت متعلق به آن شخص مورد نظر است.
وی یادآورشد: در هر لحظه متقاضی حتی پس از دریافت کارت هوشمند سوخت میتواند به سامانه مراجعه
کند و از آخرین وضعیت آن مطلع شود. حتی اگر کارت هوشمند سوخت در جایگاهی جا بماند از طریق این سامانه آخرین وضعیت کارت در اختیار متقاضی قرار میگیرد و از این طریق متقاضی میتواند مطلع شود که کارت در کدام جایگاه جا مانده است.
به گفته ویس کرمی فرایند صدور کارت هوشمند سوخت در بستر اینترنتی معطلیهای مراجعه به دفاتر پلیس +10 را ندارد و در مدت یک هفته در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: هموطنان برای دریافت کارت هوشمند سوخت برای خودرو های صفر کیلومتر و خودروهای واجد دریافت کارت هوشمند سوخت المثنی دیگر به دفاتر پلیس مراجعه نکنند و از بستر اینترنتی ذکرشده این درخواست را انجام دهند.
وی یادآورشد : روزانه برای صدور این نوع کارت هوشمند سوخت 12 هزار درخواست از طریق پلیس +10 به این شرکت ارسال می شد و در ماه 360 هزار ثبت نام از این طریق صورت میگرفت که با راه اندازی این سامانه اینترنتی تعداد این درخواست ها به 1500 مورد رسیده است.
وی افزود: اگر هموطنان درجریان ثبت درخواست های اینترنتی از طریق این سامانه قرارگیرند، حداقل تقاضا از دفاتر پلیس +10 خواهیم داشت و از همان بستراینترنتی، کارت هوشمند سوخت ازسوی متقاضیان درخواست شود.
به گفته وی، کارت هوشمند سوخت که از طریق بستر اینترنتی ذکرشده درخواست داده شود با همان هزینههای قبلی ظرف یک هفته در اختیار متقاضی قرار میگیرد.
قیمت گازوئیلی ناوگان فعال در مسیر مشخص تغییر نمییابد
وی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود به آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع تعیین سهیمه اعتباری نفت گاز در مسیرهای مربوط به بارنامه الکترونیکی بر خط) اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال دوم برنامه شرکت تابعه وزارت نفت مکلف هستند سازو کاری را طراحی واجرا کند که سهمیه اعتباری نفتگاز صرفا درجایگاه های مستقر در مسیرهای مربوط به بارنامه الکترونیکی برخط وبر مبنای مسافت و عملکرد مورد تایید وزارت خانه های راه و شهرسازی و کشور تخصیص یافته و برای خودروی مربوطه قابل استفاده باشد . مصارف نفت گاز در سایر جایگاه ها، یا بیشتر از سهمیه مشمول اصلاح نرخ به صورت افزایش پلکانی با رعایت قوانین میشود . وزارت خانه های راه و شهرسازی و کشور و فرماندهی نیروی انتظامی ( فراجا) مکلف هستند تا پایان سال اول برنامه دسترسی برخط شرکت های تابعه وزارت نفت به بارنامه های الکترونیکی درون و بین شهری و هویت راننده خودرو را فراهم نمایند ایین نامه اجرایی این جزء توسط وزارت نفت با همکاری وزارت خانه های راه و شهرسازی و کشور حداکثر ظرف 6 ماه تهیه شده و به تصویب هیات وزیران میرسد.
وی با اشاره به تدوین ایین نامه ای از سوی وزارت نفت در این باره تصریح کرد: قرار نیست در قیمت گازوئیلی که ناوگان مطابق با سهمیه و عملکرد میگیرد، تغییری ایجاد شود.
به گفته وی، گازوئیل همان نرخ 300 تومان برمبنای عملکردی که متولیان خودروهای دیزلی ارائه می دهند خواهد بود.
وی اضافه کرد: حدود 1 میلیون خودرو دیزلی در کشور وجود دارد که متولیان آن وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور هستند . سهمیه سوختی که به این خودرو ها اختصاص مییابد بر مبنای عملکردی است که این دستگاه ها به ما ارائه می دهند و هر 15 روز یک بار هردو متولی عملکرد ناوگان خود را احصا می کنند و بر اساس میزان کارکرد بر اساس جدولی که در سامانه هوشمند سوخت وجود دارد و توسط وزارت صمت تدوین شده است و به روزرسانی آن نیز توسط وزارت صمت صورت می گیرد، سهمیه گازوئیل را اختصاص می دهیم.
وی تصریح کرد: سهمیه این ناوگان همان نرخ 300 تومان است که دریافت می کنند و در حال حاضر هم هیچگونه تغییری در قیمت گازوئیل ناوگانی که عملکرد دارند و از طریق دستگاه متولی به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ارائه می شود ایجاد نخواهد شد . به گفته وی، ناوگانی که کارکرد و فعالیت داشته باشند گازوئیل را به همان قیمت 300 تومانی دریافت خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی یادآورشد: متاسفانه در برخی موارد شرایطی پیش می آمد که این عملکرد گاها واقعی نبود و بارنامه صوری در سیستم تولید میشد و به گونه ای بود که کارکردی که اعلام می شد به میزان واقعی نبود که بار و مسافر را جابجا کرده بود . در این شرایط ممکن بود که نسبت به میزانی که اعلام شده بود ناوگان کمتر فعالیت کرده بود.
وی افزود: از سال 1393 مطابق با مصوبه هیات وزیران قرار بود که عملکرد ناوگان بر مبنای سامانه GPS ( موقعیت یاب) باشد . پس از آن سال 1398 شورای اقتصاد مصوب کرد که ناوگان برون شهری مجهز به تجهیز سامانه سپهتن ( سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل دیزلی برون شهری )باشد و ناوگان درون شهری هم به سامانه سیپاد مجهز شود .این اقدام برای این منظور صورت گرفت که عملکرد ناوگان به صورت واقعی ثبت شود و بر مبنای عملکرد واقعی سهمیه با نرخ 300 تومان اختصاص یابد.
وی با اشاره به این که هنوز اطلاعات ناوگان بر مبنای سامانه های سپهتن و سیپاد به سمت شرکت ملی پخش فراورده های نفتی نیامده است، توضیح داد: طرحی را شرکت ملی پخش فراورده های نفتی طراحی و تدوین کرده بود که براساس آن سوخت ناوگان حمل و نقل دیزلی بر مبنای حرکت در مسیر اختصاص یابد . بر این اساس جلسات متعددی در این زمینه با سازمان های ذی نفع برگزار شد که مشکلاتی در این زمینه برای متولیان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بوجود آمد که مشکلات در این زمینه در حال بر طرف شدن است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بر اساس آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران قرار است از ابتدای سال دوم برنامه یعنی از ابتدای تیرماه برمبنای این قانون سهمیه گازوئیل ناوگان را برمبنای حرکت در مسیر اختصاص دهیم و قرار نیست در این سهمیه ای که بر مبنای عملکرد در یافت می کنند، قیمت تغییر کند و همان 300 تومان به ازای هر لیتر خواهد بود
وی یکی از اهداف اجرای این طرح را کنترل مصرف گازوئیل در بخش حمل و نقل دیزلی اعلام کرد و افزود: اجرای این طرح از صدور بارنامه های صوری جلوگیری می کند چراکه بخشی از قاچاق گازوئیل که در این زمینه صورت می گیرد مربوط به صدور بارنامه های صوری است .
ویس کرمی افزود: در این زمینه اسناد الکترونیکی برخط باید توسط سازمان های مربوطه به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران ارائه شود .
به گفته وی، در اجرای این طرح سهمیه اعتباری هم به ناوگان تخصیص خواهد یافت و شرایط آن مطابق آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است .بر این اساس مطابق این آیین نامه تقسیم بندی خودروهای باری براساس ظرفیت (تناژ) مطابق با کارت شناسایی خودروی باری و خودروهای مسافری براساس ظرفیت مسافر که توسط فراجا تعیین و به صورت برخط به سازمان راهداری، سازمان شهرداری ها و شرکت پخش ارسال می شود. سهمیه اختصاص یافته توسط شركت پخش كه برمبنای پیمایش اسناد حمل الکترونیکی برون شهری/ درون شهری ارسالی هر دوره مربوط به خودرو و براساس مسافت و عملکرد مورد تأیید سازمان شهرداری ها و سازمان راهداری محاسبه و به صورت برخط ازطریق سامانه جامع پیمایش به شرکت پخش ارسال می شود .
وی در خصوص سقف سهمیه اعتباری گفت : سقف سهمیه اعتباری کارکردی است که سازمان های متولی به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران اعلام می کنند و برمبنای حرکت در مسیر اختصاص می یابد.